Tretman lica

Tretmane lica i tijela

radimo sa visoko profesionalnom kozmetikom – farmaceutskom labaratorijom Dr. Temt iz Beča. Danas se ovi preparati mogu mogu naći u vodećim klinikama, banjama, velnes centrima, kozmetičkim salonima, dermatološkim ordinacijama u više od 70-tak zemalja širom svijeta.

Svi su preparati svježe pripremljeni od čiste alpske vode i prirodnih sirovina. Izrađuju se ručno u malim seriama.

Pravilnim odabirom i upotrebom preparata na koži dobivaju se vidljivi rezultati u rješavanju određenog problema na koži. Kako kod profesionalnih tretmana tako i preporučenom kućnom njegom. Ovi proizvodi osim što momentalno ispravljaju nepravilnosti, dijeluju na reprogramiranje same kože, tako da podupiru njezine prirodne funkcije.

U svemu ovom pomaže nam i aparativna kozmetika tako da posjedujemo sve aparate što jedan savremeni salon treba da ima.

Higijenski tretman lica:

Ima te li problema sa nečistom kožom: miteseri, grisevi, začepljene lojnice, proširene pore, mutan ten i slično. Bezbolno i stručno čistimo vaše lice. Poslje tretmana nema iritacije, koža je čista, svježa i blistava.

 

Regenerativno-stimulativni tretmani lica:

 1. Tretmani aknozne kože
 2. Tretmani suve i oštećene kože
 3. Tretmani kože sa popucalim kapilarima
 4. Tretmani osjetljive i kože sklone alergiama
 5. Tretmani umorne i podbule kože
 6. Tretmani normalne kože
 7. Tretmani kože sa proširenim porama i ožiljcima
 8. Tretmani kože sa borama
 9. Tretmani zrele kože
 10. Tretmani kože sa pjegama
 11. Intezivni tretman za oči i usne
1. Tretmani aknozne kože

Purity linia za akne kao i biološki tretmani veoma uspješno rješavaju probleme s aknama, kako higijenske tretmane tako i regeneraciju kože i kućnu terapiu. Terapia traje do izlječenja. Individualno je trajanje.

2. Tretmani suve i oštećene kože

Koža se peruta, ljušti, zateže,puca, pecka, riječ je o jako suvoj oštećenoj koži. Poslije naših tretmana za ovaj problem koža dolazi u stanje normale. Tu nam uveliko pomaže: primrose, ginkokukui, hidrosericin, makadamija i jojoba linija Dr. Temt lab. Tretmani se preporučuju u seriji 6 do 8 nedelja.

3. Tretmani kože sa popucalim kapilarima

Po koži lica primjećuju se popucali kapilari, koža je crvena, mjestimično tanka, naročito obrazi. Našim tretmanima kao i terapijom kod kuće uspješno ojačamo zidove kapilara, manj kapilari se povlače a veći se ne šire dalje. U tome nam mnogo pomaže Tomato linija i Rezolišen linija 6-8 tretmana jedanput sedmično.

4. Tretmani osjetljive i kože sklone alergiama

Ako ste iz bilo kojeg razloga doveli vašu kožu u stanje osjetljive kože morate ostaviti sve preparate za njegu vašeg tipa kože dok ne popravite kožu u stanje normale. Nastajanje takvog stanja kože može bti zbog: prevelike hladnoće ili vrućine, pretjeranog sunčanja, zagađene hrane ili životne sredine, nervoza, stres, oboljenja, dijeta, upotrebe određenih ljekova, alkuhola, nikotina, nedovoljnog sna, pogrešna njega, pad imunološkog sistema. Koža se ne može sama zaštititi i ona reaguje svrabom, peckanjem, crvenilom, juštenjem, suhotom… i peckanjem. Vi griješite ako prihvatite to stanje kao vaš tip kože. Toj je trenutno stanj kože koje se uspješno riješava upotrebom naših preparata za kućnu njegu i profesionalnim tretmanima. Koristimo za ovaj problem senzitiv sericin liniju, makadamija, ginko kukui liniju…

5. Tretmani umorne i podbule kože

Premoreni ste, previše radite, mnogo je stresa u vama i oko vas. Vaša koža je podbula, tonus loš, tragovi umora već se dobro primjećuju na vašem licu. Podbulost riješavamo preparatima kao i limfnom drenažom lica. Za ovaj problem koristimo kavijar kolgen liniju, placenta liniju, ginseng liniju, embrion liniju, oksidacionu, efektiv plus, anti aging, liniju sa vitaminom C ko i retinal liniju Dr. Temt lab.

6. Tretman lica normalne kože

Da bi vam ostala dugo koža sviježa, normalna, lijepa i mlada, svakako je na vrijeme trebate početi redovno i pravilno njegovati. Za ove tretmane iz lab. Dr. Temt koristimo vitaminsku, lecitin, hidratantnu, biljnu, morsku, voćnu, reisor i čokoladnu liniju.

7. Tretmani kože sa proširenim porama i ožiljcima

Kod ovakvih koža sa našim tretmanima usmješno suzavamo promjer bora kao i smanjenje ožiljaka. Kožu dovodimo u stanje normale. Za ove tretmane koristimo liniju sa voćnim kiselinama, troaktivni piling-dermoabraziu, biološku liniju, uz preporučene neše preparate za kućnu njegu.

8. Tretmani zrele kože sa borama

Koža poslije 35- te godine života gubi vlažnost kolagena vlakna slabi, vitamine i kiseonik itd. Metabolizam kože postaje usporen. Slobodni radikali utiču na proces starenja. Mi vam u tome možemo pomoći pravilnim i stručnim odabirom preparata i tretmana. Vrlo je važno u pravom momentu upotrijebiti određene preparate i tretmane kad su koži najpotrebnije i time smanjiti pojavu bora kao i smanjenje već postojećih i usporavanje procesa starenja. Za ove tretmane koristimo anti-aging advantes liniju, effektiv plus liniju, ginko kukui, hidro kao i još neke linije iz Dr. Temt laboratorije.

9. Tretmani kože sa pjegama

Za ovaj problem koristimo bjelu liniju Dr.Temt laboratorije kao i tretmane s vitaminom C i oksidacione tr. Skojima uspješno rješavamo problem sa stečenim pjegama.

10. Intezivni tretman za oči i usne

Koža oko očiju i usana je veoma tanka zbog toga joj je potrebna posebna pažnja tj. Posebni tretmani za taj dio. U Dr. Temt lab. imamo specijalne tr. za to.

11. Miolift lica

Aparativni tretman pomoću kojeg dobivamo lifting lica. Mišići i koža lica postaje napeta zategnuta, lice izgleda za 10-tak godina mlađe. Bore su manje izražene. Tretmane radimo u seriji.