Masaže

Manuelna celulit masaža

Stručno odabranim manuelnim pokretima naših terapeuta uspješno razbiamo i razgrađujemo celulit sva četiri stadia. Masažu radimo visokokoncentrovanim preparativnim srestvima u obliku ampula, seruma, gelova, krema i ulja Dr. Temt lab.

Body wraping sa zavoima – bandažama

Umotavanje tjela zavoima natopljenim prirodnom aktivnom supstancom pruža vašem tjelu zadovoljstvo jer pročišćava, uklanja otrovne sastojke iz tjela i oblikuje.

Body wraping s foliom

U ovom tretmanu veoma uspješno smanjuemo obim i celulit. Radimo još i vakum terapiu kao i termo i krio celulit terapiu.

Masaža tiela – imamo

higiensko-relaksacionu masažu borovnica i eukaliptus. Stimulira međudjelovanje topline i tjelesnih tekućina te opušta.Ovu aromaterapiu najbolje koristiti nakon tjelesne aktivnosti. Ona će stimulisati protok krvi i tekućina kroz pogođeno tkivo.

Higiensko relaksaciona masaža

Blizak odnos naših masera i klienta koji sam čin masaže pretvara u neku vrstu umjetnosti. Ovom masažom poboljšavamo cirkulaciu podstičemo eliminaciu štetnih tvari iz mišića. Ta dragocjena terapia utiče na vaše fizičko, psihičko i emocionalno stanje.Na opšte stanje organizma, zdravlje, raspoloženje, ravnotežu duha i tjela. Masaža traje sat i trideset minuta.

Medicinsko terapeutska masaža

Radi je dobro obučen fizioterapeut sa dugogodišnjim iskustvom a svrha nje je prvenstveno poboljšanje cirkulacie, smanjenje bolova, uklanjanje mišićne napetosti, poboljšanje pokretljivosti i gipkosti organizma.

Holistička masaža

Ova masaža zasnovana na prihvaćanju ljudskog bića kao čiste energie. Jedinstven sklad tjela, duha i osjećaja. Bolest nije ništa drugo doli znak da je tok energie u jednom od ova tri elementa narušen. Glavni cilj holističke masaže je vraćanje čovjekove svjesti o vlastitom tjelu.

Siatsu masaža

Japanska popularna orjentalna alternativna terapia.Ljudsko tjelo ima 12 merdiana koji teku kroz naše tjelo. Merdiani su linie energie s akupresurnim tačkama koje su povezane s unutrašnjnjim organima, mišića i nervnim završetcima. Stimulisanje pritiskom na određenu akupresurnu tačku pokreće funkcije tjela te povećava osjećaj boljitka svakog bića. U našem salonu radimo siatsu glave, ramena, stopala i šaka sa siatsu ampulama. Ovo je pogodna terapia za tretitanje blagih zdravstvenih problema. Njome se poboljšava prirodno funkcionisanje organizma i sprečava emocionalni stres.

Ručna limfna drenaža

Masaža koja poboljšava limfnu cirkulaciu. Ova drenaža je pogodna u blažim slučajevima limfnog edema, povećava otpornost organizma, pomaže uklanjanju raznih štetnih tvari iz međućelijskog prostora koji se uništavaju u limfnim čvorovima. Djeluje i na živčani sistem kao trajni rezultat opuštanje tjela. Pogodna je kod sportskih povreda i operativnih zahvata kad prođe akutno stanje tada su česti zastoji limfe.