Aromaterapija lica i tijela

Tretmane lica i tijela

radimo sa visoko profesionalnom kozmetikom – farmaceutskom labaratorijom Dr. Temt iz Beča. Danas se ovi preparati mogu mogu naći u vodećim klinikama, banjama, velnes centrima, kozmetičkim salonima, dermatološkim ordinacijama u više od 70-tak zemalja širom svijeta.

Svi su preparati svježe pripremljeni od čiste alpske vode i prirodnih sirovina. Izrađuju se ručno u malim seriama.

Pravilnim odabirom i upotrebom preparata na koži dobivaju se vidljivi rezultati u rješavanju određenog problema na koži. Kako kod profesionalnih tretmana tako i preporučenom kućnom njegom. Ovi proizvodi osim što momentalno ispravljaju nepravilnosti, dijeluju na reprogramiranje same kože, tako da podupiru njezine prirodne funkcije.

U svemu ovom pomaže nam i aparativna kozmetika tako da posjedujemo sve aparate što jedan savremeni salon treba da ima.

Aromaterapia za detoksikaciu

Tretman radimo uljima koja potstiču detoksikaciu. To su ulja iglice bora, kadulje, majčine dušice, cimeta, borovnice i sandalovine. Kombiniranjem se dobila mješavina koja ima jak tonificirajući učinak. Bor i borovnica ciljano djeluju na respiratorni, endokrini i nervni sistem dok majčina dušica djeluje kao tahikardijski stimulator. Kadulja djeluje na sve životne procese, posebno na reproduktivni hormonski sistem. Pokazatelj problema su: stres ( nedostatak kiseonika, zatvor, glavobolja, depresia, pretjerana napetost, seksualna slabost, nervoza, pms i nesanica. Tretman počinjemo stimulaciom određenih akupresurnih tačaka, direktno na tačke akupresurom nanosimo koncentrovana ulja i dalje nastavljamo masažu razblaženom kon. ulja.

Aromaterapia za opuštanje i smirenje

Sadrži ulja koja stvaraju efekat opuštenosti i smirenosti. To su lavanda, naranđa, ying-yang, limun i sandalovina. Ova mješavina stimulira zagrijavanje i vraća kontrolne funkcije vitalnih metaboličkih centara. Ona postiče međudjelovanje topline i tekućine u tjelu koje se hladi osvježava i smiruje.Dolazi do smirivanja nervnog sistema i uspostave ravnoteže tjelesnih sekreta. Naglasak djelovanja je na nervnom sistemu, probavi, bubrezima, jetri i naravno koži. Pokazatelj problema su: drhtanje, depresia, razdražljivost, zadržavanje vode i preosjetljivost. Tretman počinje stimulaciom ulja na određene akupresurne tačke po tjelu i glavi i dalje nastavlja masažom.

Aromaterapia za vraćanje izgubljene energie

To su limunova trava, bjeli luk, ruzmarin, menta i cvjet naranđe. Ova mješavina namjenjena postizanju ravnoteže i balansiranju među djelovanja četiri elementa. To djelovanje na vitalne metaboličke centre probave, disanje i proizvodnja krvi. Ova mješavina izuzetno je korisna za osobe sizuzetnim psihičkim sposobnostima. Ona im pomaže da spriječi iscrpljivanje i gubitak samog sebe.

Aromaterapia za opuštanje mišića

Ovu mješavinu ulja čine lavanda, limunova trava, kadulja.